Fenntarthatóság

Bill Gates 1 milliárd dollárt ad zöld energiára

NRGreport | 2016.12.12. 09:01

A Microsoft alapítója vasárnap a Twitteren jelentette be, hogy egy 1 milliárd dolláros alapot állít fel, amely a tiszta energia felhasználását és az innovatív megoldások támogatását tűzi ki célul. 

A Breakthrough Energy Ventures nevű alap honlapján ugyan még nem látható a hivatalos bejelentés, de Bill Gates, az alap fő támogatója vasárnap a Twitteren bejelentette, hogy már előrehaladott tárgyalások folynak az alap létrehozásáról. A milliárdos üzletember azt írta, hogy minden újszerű, forradalmi megoldásra nyitottak, amely az olcsó, tiszta és fenntartható energiatermelést segíti elő – írja a Mashable.com

Az alap irányításában Gates mellett az Alibaba-alapító Jack Ma, valamint John Doerr és Vinod Khosla technológiai befektetők is részt vesznek. Rajtuk kívül olyan üzletembereket sikerült megnyerni az ügynek, mint Jeff Bezos, az Amazon vezére, Richard Branson, a Virgin Group tulajdonosa, vagy Reid Hoffman, aki a LinkedIn kitalálója. A befektetők vagyona eléri a 170 milliárd dollárt. 

Gates arról is beszélt, hogy fontosnak tartja a párbeszéd kialakítását a Trump-adminisztrációval. A megválasztott elnök egyébként napokon belül találkozik a legnagyobb technológiai vállalatok vezetőivel és befektetőkkel, akikkel energetikai és kutatás-fejlesztési kérdésekről fog egyeztetni. 

Trump a kampánya során és megválasztása óta is több alkalommal úgy nyilatkozott, hogy kétséges az ember hatása a klímaváltozásra, igaz korábbi merev álláspontján némileg enyhített. A leendő elnök közben azt fontolgatja, hogy az Exxon olajcég egy korábbi vezetőjét nevezi ki fontos kormányzati pozícióba. 

Donald Trump energiaipari elkézeléseiről az NRGreprot is beszámolt, a részleteket itt olvashatja el. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.