Trading

Olajcégekkel lehet majd jól keresni a tőzsdén

NRGreport | 2016.12.13. 10:39

Olajcégeket, közszolgáltatókat, egészségügyi cégeket és médiavállalatokat kell venni jövőre Európában a Bank of America Merrill Lynch befektetési bank ajánlása szerint.

Lassuló ütemben, de folytatódik a gazdasági növekedés Európában jövőre – fejtik ki véleményüket a Bank of America Merrill Lynch elemzői a 2017-es stratégiájukban, amit a Portfolio.hu szemlézett.

A gazdasági fellendülés időszakában jellemző, hogy a befektetők a kötvénypiacok és a defenzív részvények felől a ciklikus szektorok felé fordulnak, ez pedig az elmúlt 10-14 hónapban is látható volt már. Ez a trend folytatódhat 2017-ben.

Az európai részvénypiacok reális árazási szinteken forognak jelenleg, ahhoz, hogy az árazás az elmúlt öt év átlagára emelkedjen, 11 százalékos részvénypiaci szárnyalásra lenne szükség, a befektetési bank elemzői szerint. A várakozások szerint a vállalati profitok ismét növekedhetnek, 2014 óta először: a Bank of America Merrill Lynch elemzői 7 százalékos emelkedést várnak az egy részvényre jutó eredmény tekintetében. Ezt részben a globális gazdasági növekedés, részben pedig a nyersanyagárak stabilizálódása biztosíthatja.

A Merrill Lynch stratégái a jövő évre felülsúlyozásra javasolják az egészségügyi vállalatokat, az olajcégeket, a közszolgáltatókat és a médiaszektort. Ha az OPEC folytatja a kitermelés csökkentését, az olaj árfolyama tovább emelkedhet, tartósan 50 dollár fölé, írják. Ezzel párhuzamosan pedig az olajipari vállalatok profitja és készpénzállománya megemelkedhet, így tarthatóvá válhat a 6 százalékos osztalékhozam, a Bank of America-Merrill Lynch elemzői szerint.

  NRGreport
Címkék
#kőolajipar   #olaj   #olajtársaság   #OPEC+   #tőzsde  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.