NRGreport
Menü

18 e-autóval bővült a Magyar Posta gépjármű flottája

A Magyar Posta 18 Nissan elektromos kisáruszállító autóval bővítette gépjárműflottáját, a fejlesztés összköltsége 127 millió forint plusz az ezt terhelő általános forgalmi adó (áfa) - jelentette be a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Illés Zoltán hozzátette: a 18 gépjárműből 10-et a mobilposta szolgáltatásban használnak, 8-at pedig a nagyvárosi csomagkézbesítő hálózatban.

Az elektromos gépjárművek egy töltéssel 85-120 kilométert tudnak megtenni.

A helyszínen kiadott közlemény szerint a társaság az elektromos autók használati tapasztalatai alapján dönt majd az elektromos flotta további bővítéséről. A vezérigazgató beszámolt még a 2016-os beszerzésekről is, mint mondta: a társaság a 3000 darabos gépjármű flottájából idén 569 gépjárművet cserélt le, valamint ezen felül vásárolt még 30 korszerű motorkerékpárt, illetve 170 segédmotort és 1074 kerékpárt.

A postai járművek egy év alatt mintegy 80 millió kilométert tesznek meg - ismertette Illés Zoltán. A közleményben kiemelték: a Magyar Posta kiemelt stratégiai területnek tekinti a logisztikai szektorban rejlő lehetőségek kiaknázását, ezért helyez nagy hangsúlyt a gépjármű flotta folyamatos megújítására. Az idei beszerzések révén jelentősen kisebb lesz a gépjárművek károsanyag-kibocsátása, az általuk elfogyasztott üzemanyag mennyisége.

A tervezett fogyasztás az új járműveknél éves szinten mintegy 90 ezer liter benzinnel csökken majd - fejtette ki Illés Zoltán.

Forrás: MTI