Trading

A Mol többségi tulajdonrészt vásárolt az OT Industriesban

NRGreport | 2016.12.15. 11:01

A Mol Nyrt. megállapodást írt alá a magyarországi központú OT Industries-csoport 51 százalékos részesedésének megvásárlására, a többségi tulajdonrész megszerzése mellett az olaj- és gázipari tervező és kivitelező vállalat irányítási joga kizárólagosan a Molhoz kerül – közölte az olajtársaság csütörtökön. A tranzakció zárásához versenyhatósági jóváhagyás szükséges.

Az OT Industries (korábban Olajterv) hosszú tradícióval rendelkező szereplője a közép-kelet-európai gáz-, olaj- és vegyiparnak, valamint az energiaipari szektornak. Fő profilja az integrált fővállalkozói projektmegvalósítás, de tervezési, kivitelezési és gyártási szolgáltatásai önállóan is igénybe vehetőek. Egyik legfontosabb tevékenységi köre a kőolaj- és földgázkitermelés, szállítás és feldolgozás létesítményeinek tervezése, valamint jelentős vegyipari és energetikai projektek megvalósítása. 

A cégcsoport eddig is a Mol egyik beszállítója volt, részt vett az olajtársaság vezetékhálózatainak, a szőregi biztonsági gáztároló és a hozzá tartozó vezetékek, a Horvátország és a Románia felé vezető interkonnektorok kivitelezésében, továbbá egyes tiszaújvárosi petrolkémiai beruházásokban – írták a közleményben. 

Hozzátették, hogy a lépés illeszkedik a Mol-csoport ősszel bejelentett új hosszú távú stratégiájába, amely szerint a vállalat a saját eszközeinek üzemeltetésén felül széleskörű ipari és üzleti szolgáltatásokat kíván kínálni ipari vállalatoknak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az OT Industries Zrt. árbevétele 2015-ben  40,74 milliárd forint volt, míg az előző évben 68,42 milliárdot tett ki. A vállalatcsoport mintegy 2500 munkavállalót foglalkoztat.

Az OT Industries 49 százalékos tulajdonosa a Bonitás 2002 Zrt., amely Csányi Sándor, Mol alelnök és OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozik.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.