Címlap

Ingyenes a tömegközlekedés Párizsban a légszennyezettség miatt

NRGreport | 2016.12.16. 12:12

A légszennyezettség miatt ismét forgalmi korlátozást vezettek be a hatóságok Párizsban és környékén: pénteken csak a páros rendszámú gépjárművek közlekedhetnek a fővárosi agglomerációban, a tömegközlekedés pedig ingyenes.

A szálló por koncentrációja miatt december elején négy napig volt érvényben a páros-páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozás, amelyet péntek reggel ismét elrendelt a prefektúra Párizsban és a környező 22 településen. A hatóságok a fával történő fűtést is megtiltották, mert az is az egyik jelentős forrása a szálló por termelésének.

A szabályozást megszegő autósoknak a helyszínen kiszabható 22 eurós büntetés ellenére a légszennyezettséget ellenőrző intézmény, az Airparif szerint az autósok többsége múlt héten nem tartotta be a korlátozást, és a gépkocsiforgalom alig 5-10 százalékkal csökkent a megszokotthoz képest Párizsban, a reggeli órákban pedig a szokásos dugó volt tapasztalható a város körüli körgyűrűn.

A prefektúra viszont megerősítette, hogy a rendőrök folyamatosan büntetik a korlátozást megszegőket. November 30. és december 10. között 94 ezer gépjárművet ellenőriztek a közutakon, 20 ezer szabályszegést regisztráltak, ezek közül 2433-at a közlekedési korlátozás be nem tartása miatt.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.