Fenntarthatóság

A magyarok az államot okolják a klímaváltozásért

NRGreport | 2016.12.22. 08:47

A Századvég felmérése szerint a megkérdezettek fele gondolja úgy, hogy a klímaváltozás nem a jelen, hanem a jövő problémája.

Az éghajlatváltozást valós problémának látják az emberek, azonban a megkérdezettek fele úgy véli, hogy ez az elkövetkező ötven év gondja, míg ugyanennyien nyilatkoztak úgy, hogy ennek már most is érzik a hatását – mondta Hidvégi Áron, a Századvég piackutatási igazgatója a cég által készített közvélemény-kutatást ismertetve az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Elmondta, hogy mivel a klímaváltozás nem érinti az emberek "mindennapi rutinját", ezért a problématérképen hátrébb sorolják azt.

A megkérdezettek többsége – 90 százaléka – vélte úgy, hogy az éghajlatváltozás össztársadalmi probléma, és a vidéken élők mondták azt, hogy már most érzik ennek hatását.

A kutatás szerint a megkérdezettek háromnegyede szerint az éghajlatváltozás folyamata visszafordíthatatlan, míg 20 százalékuk véli úgy, hogy megállítható és visszafordítható.

A felelősségvállalás szerepére kérdezve a megkérdezettek 43 százalékban az államot, 27 százalékban a vállalati szférát és 18 százalékban a lakosságot jelölték meg.

  NRGreport
Címkék
#klímaváltozás   #Századvég  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.