Hír

Száznyolcvan település vásárol szociális tűzifát

NRGreport | 2016.12.23. 13:23

Jól halad a téli szociális tűzifaprogram a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-nél., eddig 180 település jelezte, hogy a társaságtól vásárol tűzifát a Belügyminisztérium által meghirdetett programban – közölte a cég vezérigazgatója.

Szalacsi Árpád elmondta, csaknem 25 800 köbméter tűzifát értékesítettek több mint 477 millió forint értékben, ez az összeg meghaladja a hárommilliárdos országos keret egyhatodát.

A pályázat kiírása szerint a nyertes településeknek 2017. február 15-éig kell megkapniuk a tüzelőanyagot. December közepéig csaknem 11 500 köbméter tüzelőt szállítottak el a Nyírerdő Zrt.-től – tájékoztatott a vezérigazgató.

A társasággal szerződő települések döntő többsége Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei, de egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község, Ároktő is tőlük szerzi be a tüzelőt. A tüzelő kétharmada a szabolcsi-, egyharmada pedig hajdú-bihari erdészeteken keresztül jut el a településekhez.

Szavai szerint a legnagyobb tételeket a fehérgyarmati, a baktalórántházi és a debreceni erdészetek szolgálják ki. A társasághoz elsősorban keménylombos tűzifa igények érkeztek az önkormányzatoktól, az átlagosan igényelt mennyiség meghaladja a 140 köbmétert.

Az önkormányzatok közül a legnagyobb tűzifa igény 960 köbméter, a legkisebb pedig 26 köbméter volt – közölte Szalacsi Árpád.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.