Trading

Szaúdi olajkutak ellen fordulhat az ISIS

NRGreport | 2017.01.04. 11:58

Az Iszlám Állam vállalta magára a szilveszteri, 39 halálos áldozattal járó iszta,buli terrortámadást. A támadás áldozatainak többsége külföldi volt, sokan közülük közel-keleti országokból származtak. Egy iráni elemző szerint a támadás az szaúdi olajlétesítmények elleni terrorakciók előjele lehet. 

Az iráni Fars hírügynökség tájékoztatása szerint Abdel Bari Atwan, a Rai al-Youm napilap főszerkesztője arra figyelmeztetett, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szaúd-arábiai olajlétesítmények ellen tervezhet támadásokat, valamint azon országokban hajthat végre akciókat, amelyek csatlakoztak az ISIS elleni koalícióhoz. 

Atwan megjegyezte, hogy Abu Bakr al-Baghdadi, a terrorszervezet vezetője támadásokat rendelt el az Iszlám Állam ellen szövetkező országok érdekeltségei, főként az olajipari berendezések ellen. Az iráni hírügynökség mindezt úgy értelmezi, hogy a felszólítás kifejezetten a szaúdi, közel-keleti és líbiai olajlétesítmények ellen szól. 

Az Iszlám Állam nagy kiterjedésű területeket vesztett az elmúlt hónapokban a szíriai és iraki erők, valamint szövetségesei elleni harcban és ezeket a veszteségeket szeretné az említett támadásokkal megtorolni – írja az Oilprice.com.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.