Fenntarthatóság

Trump az internetről is eltörölné a klímakutatást

NRGreport | 2017.01.25. 14:12

A klímaváltozás kutatása szempontjából létfontosságú online felületet állítana le a Trump-kormányzat. Az amerikai környezetvédelmi ügynökség, az EPA klímaváltozással foglalkozó oldalai irdatlan mennyiségű adatot tartalmaznak – írja a Quartz a Reuters alapján. 

Az ügynökség klímaváltozással foglalkozó aloldala, az epa.gov/climatechange óriási mennyiségű adatot tartalmaz a károsgáz-kibocsátásra vonatkozóan és több tucat lekotrált tanulmány is olvasható itt a globális felmelegedésről. A Reuters információi szerint az oldalt akár már szerdán lekapcsolhatja az amerikai kormányzat. Kedden már elérhetetlenek voltak az oldalon azok a linkek, amelyek az EPA önkéntes klímavédelmi programjaira mutattak, ezek megjelenítését nem írja elő szövetségi törvény. 

Az EPA egyik alkalmazottja azt mondta a Reutersnek, hogy ha valóban leállítják az oldalt, akkor hosszú évek munkája vész kárba. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a kormányzati szándék a teljes oldal és az adatok eltüntetése lenne, vagy csak az elérést szüntetik meg az EPA oldaláról. 

Bármelyik verzió is valósul meg, a legfontosabb adatok azért nem vesznek el. A Trump-adminisztráció lépésére már jó előre felkészültek különböző független programozók és fejlesztők, akik a fontos adatokat lementették és tárolták nemcsak az EPA honlapjáról, hanem más olyan amerikai szövetségi ügynökségek oldalairól is, amelyek valamilyen formában környezetvédelemmel foglalkoznak – írja a Quartz.com

  NRGreport
Címkék
#Donald Trump   #EPA   #klímavédelem  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.