NRGreport
Menü

Feketelistára került a Volkswagen

Luxemburg 16 milliárd eurós nyugdíjalapja feketelistára tette a Volkswagent az emissziós tesztekben elkövetett csalások miatt.

A nyugdíjalap a legfrissebb adatok szerint még tavaly novemberben letiltotta a befektetési listáról a Volkswagent, miután az autógyártó az alap megfogalmazása szerint megszegte a környezetvédelmi normákat. A Volkswagen január elején egyezett bele a 4,3 milliárd dolláros bírság kifizetésébe - írta a Financial Times értesülési alapján a Portfolio.hu.

Nem a luxemburgi nyugdíjalap az egyetlen, amely feketelistára tette a Volkswagent, még 2015 szeptemberében, a botrány kirobbanását követően a Nordea Asset Management volt az első, aki bejelentette: megtiltja a vagyonkezelőinek a Volkswagen részvényekbe való befektetést.

A cikk emlékeztet: tavaly szeptemberben a BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője és egyben az autógyártó második legnagyobb magánbefektetője is csatlakozott ahhoz a 80 befektetőhöz, akik 2 milliárd eurós kártérítést követlenek a Volkswagentől.

Forrás: Portfolio.hu, Financial Times

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »