Trading

35 éves győri koncessziót nyert a PannErgy

NRGreport | 2017.02.07. 07:54

Koncessziót nyert a Győr területére vonatkozó pályázatban a PannErgy Nyrt. leányvállalata, a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. (PEGE Zrt.).

A Magyar Állam nevében a nemzeti fejlesztési miniszter, mint a bányászati ügyekért felelős miniszter a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, a koncesszióról szóló 1991. évi XVI. törvény, és a bányászatról szóló 1993. évi XLVIII. törvény alapján Magyarország meghatározott zárt területeire írt ki nyilvános pályázatot geotermikus energia koncessziós szerződés keretében történő kutatására, kinyerésére és hasznosítására.

A fentiekkel összhangban, a PEGE Zrt. Győr terület vonatkozásában geotermikus energia kutatására és kinyerésére, továbbá hasznosítására 35 éves határozott időtartamra szóló (amely egy alkalommal 17 és fél évvel meghosszabbítható) koncessziós szerződést írt alá a Magyar Állammal – közölte a társaság.

A PEGE Zrt., illetve az általa későbbiekben alapítandó koncessziós társaság a koncessziós szerződés által megszerzett jogok keretein belül megvizsgálja a térség koncessziós, 2500 méter alatti mélységben rejlő geotermikus adottságait, és azt követően meghatározza a beruházási lehetőségeket.

A társaság hosszú távú stratégiai célja, hogy beruházásaival fokozza az energiabiztonságot a megújuló, geotermikus energia még nagyobb mértékű hasznosításával – a környezeti fenntarthatóság figyelembevételével -, ezáltal is támogatva a klímapolitikai célokat.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.