Vállalatok

Átszervezi tevékenységét a Veolia

NRGreport | 2017.02.09. 08:07

A Veolia Energia Magyarország Zrt. márkaneve alatt egyesült az eddig a cégcsoport leányvállalataként működő Dunai Hőtermelő Kft., a Tiszántúli Hőtermelő Kft. és a Veolia Szolgáltató Központ Kft.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. három leányvállalata beolvasztásával egységesítette magyarországi megjelenését; a változtatással a társaság célja az volt, hogy átláthatóbbá és hatékonyabbá tegye az ellátásszervezéssel kapcsolatos munkát. A Dunai Hőtermelő Kft., a Tiszántúli Hőtermelő Kft., valamint a Veolia Szolgáltató Központ Kft. így 2017. január 1-jétől megszűnt külön néven működni, és a továbbiakban a cégcsoport márkaneve alatt látja el feladatait. A változtatás az érvényben lévő szerződéseket és az ellátás minőségét nem befolyásolja, az összeolvadás a lakossági és a közületi ügyfelek számára semmiféle gyakorlati változással vagy tennivalóval nem jár – közölte a Veolia Energia Magyarország Zrt.

A vállalatcsoport 2015 júliusában vásárolta meg a Tiszántúli Hőtermelő Kft-t, illetve 2015 októberében vette meg a Dunai Hőtermelő Kft-t, egyúttal a debreceni és a nyíregyházi erőművek, valamint a százhalombattai fűtőmű üzemeltetését is átvette. A három létesítmény együttesen 785 MW hőteljesítményű és 160 MW villamos teljesítményű kapacitást jelent a magyar energiaszektor számára.

A Veolia Energia Magyarország Zrt. konszolidált árbevétele 2014-ben 41,2, 2015-ben pedig 46,6 milliárd forint volt. A cégcsoport 50 hazai önkormányzat több létesítményét, 85 állami és középületet, 28 egészségügyi intézményt és 31 ipari telephelyet lát el energiával. Emellett a magyarországi Veolia csoport által üzemeltetett távhőszolgáltatók 11 városban 12 ezer lakás távfűtését biztosítják, és országszerte további 109 000 lakossági és intézményi ügyfél számára termelnek hőenergiát. A cégcsoport energetikai szolgáltatások üzletága hőtermelő- és elosztó rendszerek üzemeltetését végzi önkormányzatok, költségvetési szervek és a magánszektor számára, tevékenységi körébe tartozik ezen felül a teljes körű létesítmény-üzemeltetés és az ipari outsourcing is. A cégcsoport éves hőenergia-termelése meghaladja a 6400 terajoule-t, és évente több mint 500 gigawattóra villamos energiát állít elő, továbbá egy 42 gázmotorból álló, összesen 65 megawatt kapacitású virtuális erőművet kitevő országos rendszert üzemeltet. A Veolia Energia Magyarország Zrt. erőművi üzletágának hat egységében (a Pannonpower pécsi erőműve, a Dorogi Erőmű, a Kőbányahő Kft., a debreceni és nyíregyházi erőművek, valamint a szakolyi DBM Zrt.) magas hatásfokú földgáztüzelésű és megújuló energiát – biomasszát – felhasználó blokkok működnek – írta a Portfolio.hu.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.