Fenntarthatóság

Hamarosan csak elektromos taxik közlekedhetnek Budapesten

NRGreport | 2017.02.14. 15:07

Az elektromobilitás terjedésének felgyorsítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt javasolta a fővárosi önkormányzatnak, hogy hozzanak olyan szabályozást, amely szerint Budapesten taxiszolgáltatást egy bizonyos türelmi idő elteltével csak zéró emissziós gépkocsival lehessen végezni.

A javaslat szerint 2020-tól csak elektromos autóra lehetne taxiengedélyt kapni, 2023-tól pedig a hagyományos autókkal taxizók engedélyét is bevonnák. A töltőhálózat is fejlődik a következő években, három év alatt 1100 töltőpontot létesítenek, ezek többsége villámtöltő lesz – írta a Napi.hu.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a portálnak azt nyilatkozta, hogy megkérdezték a taxis vállalkozások képviselőit és ők nem jelezték, hogy az elképzelés megvalósíthatatlan lenne, a lap által megkérdezett szervezetek és cégek azonban csak a sajtóból halottak a tervezetről és egyeztetésen egyik szervezeti vezető sem vett részt.

Nem volt egyeztetés a témában Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint sem, aki szerint a tervezetet nem tudják támogatni, mert az nagy terhet róna a taxisokra. Nem tud egyeztetésről Dudás Zoltán, a Budapesti kereskedelmi és Ipari Kamara Közlekedés, Szállítás, Szállítmányozás Osztályának elnöke sem. A szakember szintén a töltőinfrastruktúra és az autó választék hiányát hozza fel problémaként.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.