NRGreport
Menü

Jönnek az elektromos taxik Budapesten?

A nemzetgazdasági tárca olyan szabályozás meghozatalát javasolja a fővárosi önkormányzatnak, hogy néhány éven belül kizárólag zéró emissziós autókkal lehessen csak taxizni Budapesten - idézi a Napi.hu cikkét az Index. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium javaslata szerint néhány év törelmi idő után kizárólag zéró emissziós autókat lehetne taxizásra használni Budapesten. A tárca elképzelése szerint 2020-tól már csak ilyen autó kapna taxiengedélyt, 2023-tól pedig már kizárólag ezek az autók működhetnének taxiként. 

A főváros három év alatt 1100 villámtöltőt építene ki Budapesten, igaz ezeket csak a magánszemélyek használhatnák, a taxisok számára minden taxitársaság külön töltőállomásokat építene a telephelyeiken. 

Az elektromos taxik ötlete a reptéri töltőállomás átadásakor merült fel Szeneczey Balázs, városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettesben és a tervet a taxivállalatok képviselői szerint sem megvalósíthatatlan. Hivatalos egyeztetés azonban nem történt a cégvezetőkkel. 

A taxiscégek vezetői a Napi.hu-nak ugyanakkor azt mondták, hogy túl korai a terv, mivel az elektromos autók drágák és kicsi a hatótávolságuk. Az átállást fokozatosan, önkéntes alapon tudnák elképzelni - írja az Index

Forrás: Index