NRGreport
Menü

Stuttgartból is kitiltják a dízelautókat

Jövőre Stuttgartban is tilalmat vezetnek be azokra a dízelautókra, amelyek nem felelnek meg a legújabb károsanyag-kibocsátási követelményeknek - írja a Portfolio. 

A stuttgarti városvezetés úgy döntött, hogfy 2018-tól kitiltják a városból a túlságosan szennyező dízelautókat. A döntés meglepően sok autót érinthet, ugyanis a Németországban futó dízelautók csupán 10 százaléka rendelkezik a legkorszerűbb, Euro 6-os motorral, amelyekre az alacsony károsanyag-kibocsátás miatt nem vonatkozna a tiltás. A korlátozás automatikusan lépne életbe abban az esetben, ha a város levegője erősen szennyezetté válik. 

Németországban 2016-ban fogadták el azt a tervet, amely szerint 2030-tól betiltanák a benzin- és dízelüzemű új autók értékesítését a káros kibocsátás csökkentése és az új meghajtási technológiák fejlesztése érdekében. 

Tavaly decemberben pedig négy nagyváros, Párizs, Athén, Madrid és Mexikóváros vezetői állapodtak meg abban, hogy a következő évtized közepéig megtiltják a dízelautók közlekedését a városokon belül - írja a lap

Forrás: Portfolio