Trading

Olajtankert is vehet az interneten

NRGreport | 2017.02.27. 12:59

Egy máltai hajózási vállalat az interneten vásárolt egy olajtankert, amelyet a kínai kormány hirdetett meg az eBay kínai megfelelőjén, a Taobao-n. 

A 327 méter hosszú, 156 539 tonna olaj szállítására képes The Varada Blessing nevű tankerhajót a kínai kormány hirdette meg, az értékesítő a Kantoni Tengerhajózási Bíróság volt. A hajót végül 11,8 millió dollárért a máltai Natalia Shipping hajózási vállalat vásárolta meg. A hirdetést 33 ezren látták és 19 ajánlat érkezett a tankerre. 

A hajó egyébként egy tengerjogi vita kapcsán került kínai tulajdonba és nem ez volt az első eset, hogy a kínai kormány lefoglalt vagyontárgyakat bocsát értékesítésre. Az eladó korábban kétszer is meghirdette a hajót, de mindkét alkalom sikertelen volt, nem érkezett a minimumként elvárt vételi ajánlat. 

A hajót 1993-ban építették és korábban Comore-szigeteki zászló alatt hajózott a hajózási adatokat gyűjtő MarineTraffic.com szerint. A tanker jelenleg Makaó és Hong Kong között, a Gyöngy-folyó torkolatánál horgonyoz – írja az Oilprice.com

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.