Szabályozás

Aszódi: már csak Brüsszelre vár Paks 2.

NRGreport | 2017.02.28. 12:17

Hamarosan két új engedélyt is megkaphat a Paks 2. projekt, de az orosz hitel lehívásával még várni kell, mondta a Világgazdaságnak Aszódi Attila.

A beruházásért felelős kormánybiztos interjút adott a lapnak, melyben többek között elmondta: az uniós szabályozás értelmében az állami támogatás ügyében zajló mélyreható vizsgálat idejére az ún. standstill állapot áll fenn, az orosz hitelkeret lehívásának megkezdésére csak ennek megszűnését követően kerülhet majd sor. Ez alapvetően befolyásolja a projekt előkészítésének ütemezését, mert nem lehet dolgozni az új blokkok műszaki tervein vagy az előzetes biztonsági jelentésükön, de bizonyos tevékenységek, például a projekt környezetvédelmi- és telephely-engedélyezése haladhat előre – mondta Aszódi Attila a lapnak.

A Paks 2 projekt telephely-engedélyét tavasszal adhatja ki az Országos Atomenergia Hivatal, illetve a másodfokú, jogerős környezetvédelmi engedély is hamarosan megérkezhet. Ezeken túl még sok további engedélyre lesz szükség a projekt megvalósítása során, a legjelentősebb létesítési engedélykérelem összeállítása, benne az Előzetes Biztonsági Jelentéssel a standstill időszak végét követően kezdődhet meg – tette hozzá.

A teljes interjú itt olvasható.

  NRGreport
Címkék
#Aszódi Attila   #atomenergia   #Brüsszel   #Paks   #Paks 2  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.