Szabályozás

Veszélyes lehet a vegyes fűtési rendszer kiépítése

NRGreport | 2017.02.28. 07:54

Egyértelműen ellenzi a gázipari szakma a vegyes fűtési rendszerek kiépítését a társasházakban, mert instabil, veszélyes állapot alakulhat ki, ha egyazon gyűjtőkéményre régi és új típusú kazánokat is csatlakoztatnak – mondta Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke, a Magyar Időknek.

A szakember problémásnak nevezte azt is, hogy az uniós kazánrendelet nem tér ki külön a turbós készülékek szabályozására.

A kazánrendelet bevezetését követően egyszerűnek és olcsónak tűnő megoldások is megjelentek a piacon, azonban ezeknek semmiképpen sem tanácsos bedőlni. Az ajánlatok között van, amely azt ígéri, hogy a társasházi lakások fűtésének korszerűsítéséhez nem kell felújítani a kéményt, elég pusztán az új készüléket felszerelni. – Az ilyen megoldásokat érdemes fenntartásokkal kezelni – mondta a Magyar Időknek Versits Tamás épületgépész mérnök, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke. Hozzáfűzte, a fenti esetben az összes lakónak le kellene cserélnie a készülékét a biztonság érdekében, mivel ugyanarra a gyűjtőkéményre nem szerelhető nyílt és zárt égésterű készülék egyszerre.

Versits Tamás kiemelte, hogy az ilyen, vegyes rendszereket egyértelműen nem támogatja a szakmai szervezet.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.