Vállalatok

A művészet és tudomány találkozását támogatja az E.ON

NRGreport | 2017.03.03. 10:27

Kortárs festményeket ajándékozott az Andrássy Egyetem számára az E.ON és a B. Braun vállalat támogatása révén a Magyarországi Német Művészeti Alap.

Az Art Market Budapest nemzetközi kiállítás műtárgyaiból vásárolt festményeket az Alap, a Német Nagykövetség és a támogató vállalatok ünnepélyes adományozási esemény keretében adták át az egyetem Tükör-termében.

Az E.ON elkötelezett támogatója a kultúrának, kiemelt figyelemmel kezeli a jövő feltörekvő tehetségeit, áll a társaság közleményében. A vállalat több művészeti ösztöndíjat hozott létre fiatalok számára, együttműködik az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásárral és tavaly óta a budapesti Német Nagykövetség védnökségével létrehozott Magyarországi Német Művészeti Alap programját is támogatja.

Idén a támogatók a 2001-ben alapított Andrássy Egyetemet választották ki kedvezményezettként. Az ünnepélyes átadónak az egyetem történelmi épülete, a Festetics Palota Tükör-terme adott otthont.

„Öröm, hogy fiatal német művészek munkái egy kultúra iránt elkötelezett egyetem falai között találják meg helyüket, és hogy a diákok, látogatók szabad programok keretében a művészet által töltődhetnek fel.” – hangsúlyozta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária Zrt. marketing kommunikációs vezetője az átadó eseményen.

A Magyarországi Német Művészeti Alap adománya révén olyan fiatal külföldi művészek munkái láthatóak majd az egyetemen, mint Andreas Blank, Ralph Ali Eckert, Marion Eichmann, Ruprecht von Kaufmann, valamint Andreas Wengel.

  NRGreport
Címkék
#E.ON   #jótékonyság   #ösztöndíj  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.