NRGreport
Menü

100 nap alatt megoldaná Dél-Ausztrália áramproblémáját Elon Musk

A Tesla alapítója azt állítja, hogy meg tudja oldani egész Dél-Ausztrália áramellátási problémáját mindössze 100 nap alatt. Ha nem sikerül, akkor ingyen adja az akkumulátorfarmot.

Dél-Ausztráliában elszálltak az energiaárak és sorozatos áramkimaradásoktól szenvednek a helyiek. Ezt Látva a Tesla energia üzletágának vezetője, Lyndon Rive azt állította, hogy mintegy 100-300 darab 100 MWh kapacitású Tesla akkumulátorral meg tudnák oldani az áramproblémákat.

Köszönhetően a Tesla Nevadában felállított gigagyárának, mindössze 100 nap leforgása alatt telepíteni tudnának egy 100MWh rendszert a Tesla szerint. A hitetlenkedőknek Elon Musk Twitter oldalán válaszolt, felajánlotta, hogy ha nem sikerül 100 napon belül telepíteni és üzembe helyezni az akkumulátorokat, akkor ingyen adják őket – írta a Portfolio.hu a The Guardian információira hivatkozva.

Egy ausztrál politikusnő, Sarah Hanson-Young kapott is a lehetőségen és válaszolt Elon Musknak, hogy beszélni akar vele.

A Tesla nemrég fejezett be egy 80MWh akkumulátormfarmot Dél-Kaliforniában, mindössze 90 nap alatt, aminek teljes költsége 100 millió dollár volt. Ez alapján valóban nem lehetetlen küldetés a ausztrál projekt.

Lyndon Rive, Elon Musk unokatestvére alapította a SolarCity nevű, főleg napenergiával foglalkozó vállalatot. A céget tavaly vásárolta fel a Tesla, kibővítve az elektromos autókat gyártó cég energia-üzletágát.

Forrás: Portfolio.hu, The Guardian