Trading

Sokasodnak az olaj- és gázkutak az USA-ban

NRGreport | 2017.03.13. 14:02

Az elmúlt nyolc hétben folyamatosan emelkedett az Egyesült Államokbeli fúrókutak száma, írja az Oil&Gas Journal a Baker Hughes Inc. adataira támaszkodva.

Folyamatosan nőtt az fúrókutak száma az USA-ban az előző nyolc hétben, a növekedés hat héten át kétszámjegyű volt. Március 10-ig tizenkét egységgel 768-ra nőtt a kutak száma, tavaly május 27-e óta pedig összesen 364-el, írja az OGJ. Az olajfúró kutak az egységek nyolcvan százalékát teszik ki.

A szárazföldi egységek száma 743-ra nőtt, a tavaly májusi adathoz képest ez 325 új egységet jelent. Az offshore kutak számának csökkenése enyhült valamelyest: két új kút hozzáadásával összesen húszra nőtt. A belvízi egységek száma pedig ötre emelkedett.

Mivel az olajfúró-kutak száma a Permia-öbölben és más olajnyerő helyeken emelkedik, az Amerikai Energiaügynökség (EIA) is korrigálta korábbi amerikai nyersolaj kitermelésre vonatkozó előrejelzését. A szervezet napi 200 ezer hordóval 9,2 millió hordó/nap mennyiségre növelte 2017-es előrejelzését a múlt héten, írja a lap.

  NRGreport
Címkék
#eia   #fúrók   #gáz   #olaj  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.