Fenntarthatóság

Honeywell: a háztartások a szükségesnél többet fizetnek a melegért

NRGreport | 2017.03.16. 08:48

A háztartások a szükségesnél többet fizetnek a fűtésért, mert nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogyan lehetne gazdaságosabban működtetni meglévő fűtési rendszerüket – közölte a Honeywell fűtéstechnológia gyártó cég a legfrissebb kutatási eredmények alapján.  

A Honeywell megrendelésére a SW Research 2016 decemberében több mint 4000 háztartást kérdezett meg Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában a fűtési szokásokról.

A tájékoztatás szerint Magyarországon a válaszadók 48 százaléka elismerte, hogy nem tesz semmilyen lépést az energiafelhasználás ellenőrzéséért, ez az állítás Romániában a háztartások 43 százalékára, Lengyelországban 34, Csehországban 31, Szlovákiában 24 százalékára igaz.

Wojciech Krajewski, a Honeywell Környezetvédelmi és Energia Megoldások kelet-európai üzletágának vezetője a közleményben hangsúlyozta, hogy korábbi iparági tanulmányok alapján a fűtés és a melegvíz előállítása együttesen az otthonok energiafogyasztásának 82 százalékáért felelős.

A Honeywell kiemeli, hogy a régi és elavult fűtési rendszerek felelősek a túlzott energiafelhasználásért, a lengyel tulajdonosok 53 százaléka, a csehek 49, a szlovákok és magyarok 45-45 százaléka, a románok 37 százaléka nem használ termosztátot otthona hőmérsékletének szabályozásában.

  NRGreport
Címkék
#fűtés   #Honeywell   #lakossági fűtés  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.