Trading

Lufthansa: drágul az üzemanyag, csökken a profit

NRGreport | 2017.03.17. 09:00

Az egy évvel korábbi rekordszinttől alig elmaradó nyereséggel zárta a 2016-os évet a Lufthansa – derült ki a légitársaság éves jelentéséből. Viszont idén az üzemanyagköltségek növekedése és a jegyárak csökkenése miatt a nyereség is kevesebb lesz.

A várakozásoknak megfelelő eredménnyel zárta a 2016-os évet a Lufthansa. Az egyszeri tételektől és a sztrájkokkal összefüggő költségektől tisztított működési eredmény 1,75 milliárd euró lett, ami kismértékben marad el az egy évvel korábbi rekordértéktől (1,817 milliárd euró) – közölte éves jelentésében társaság.

Idén viszont mérsékelt profitcsökkenésre számít a menedzsment a jegyárak csökkenése és az üzemanyagköltségek növekedése miatt. A Portfolio.hu idézte a társaság pénzügyi igazgatóját, Ulrik Svenssont, aki szerint jól indult az év: Ázsiában például emelkednek az egy utasra jutó bevételek az előző év azonos időszakához képest. Európában viszont nyomás alá kerülhetnek a jegyárak, az európai légitársaságok ugyanis látványosan harcba kezdtek az utasokért

A Lufthansa várakozásai szerint az üzemanyagköltsége 350 millió euróval növekedhet idén, 5,2 milliárd euróra rúghat és a menedzsment szerint a költségcsökkentési intézkedések nem lesznek elégségesek, hogy ellensúlyozzák ezt, illetve a csökkenő jegyárak hatását. Mindezek eredményeként az idei évre mérsékelt profitcsökkenést vár a vezetőség.

  NRGreport
Címkék
#Lufthansa   #repülés   #üzemanyag  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.