NRGreport
Menü

Átadták az első MOL Drive through benzinkutat

A MOL tavaly meghirdetett stratégiájának egyik lényeges eleme, hogy a MOL továbbfejleszti piacvezető kiskereskedelmi hálózatát a régióban, és új fogyasztási termékeket és szolgáltatásokat vezet be.

A töltőállomás-hálózat modernizálása és további fejlesztése szintén a MOL célkitűzései között szerepelt: ennek részeként a vállalat a Fresh Corner koncepciót 2018-ra már több, mint 700 értékesítési pontra kívánja kiterjeszteni. A tervek szerint 2021-re a fogyasztási cikkekből és szolgáltatásokból származó EBITDA eredmény eléri a 450-500 millió dollárt.

Az új stratégia egyik első eredménye a Szentendrei út 100. alatt bevezetett MOL Fresh Corner Drive is, amely korábban egy AGIP benzinkút volt, és amely a tavalyi ENI akvizícióval került a MOL-hoz, amikor a MOL felvásárolta öt ország mintegy 500 AGIP töltőállomását. A lépéseknek köszönhetően a ma már közel 2000 egységből álló regionális MOL-hálózaton keresztül több mint egymillió tranzakciót bonyolítunk le naponta a kelet-közép-európai régióban.

Beépül a jövedékiadó az árakba

Beépíti a jövedéki adó változásait az üzemanyagárakba a Mol Nyrt., aminek eredményeként várhatóan csökkennek majd az üzemanyagárak - mondta a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője az új benzinkút átadásakor az MTI-nek.

Orosz András ugyanakkor megjegyezte, hogy a benzin és a gázolaj átlagára nem csupán a jövedéki adó mértékétől függ, hanem befolyásolja a kőolaj világpiaci ára és a forint/dollár árfolyam, ezért nem lehet pontosan megjósolni a változás mértékét.     A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a hét elején hozta nyilvánosságra, hogy április 1-jétől a benzin jövedéki adója 5 forinttal, a gázolajé 10 forinttal csökken a tavaly elfogadott jövedékiadó-változás nyomán, amely a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adójának mértékét.   

Forrás: NRGreport, MTI

NR címlapCímlap

Még több cikk »