Vállalatok

Együttműködési megállapodást kötött a NiT Hungary és az UTA

NRGreport | 2017.03.28. 06:01

Együttműködési megállapodást kötött a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a független üzemanyag- és szervizkártya szolgáltató UTA Magyarország Kft., 3500 magyar fuvarozó kedvezőbb áron tankolhat 15 európai országban – közölték az aláírók hétfőn közös közleményben.

A tájékoztatás szerint a NiT Hungary és az UTA megállapodása Ausztriára, Németországra, Csehországra, Szlovákiára, Lengyelországra, Franciaországra, Spanyolországra, Portugáliára, Szlovéniára, Olaszországra, Belgiumra, Finnországra, Norvégiára, Svédországra és Angliára terjed ki, de kedvező tapasztalatok esetén az ipartestület és a kártyaszolgáltató az országok körét bővítheti.

A NiT Hungary tagságát mintegy 3500 belföldi, illetve nemzetközi áru- és személyszállítási tevékenységet végző egyéni vállalkozó és társas vállalkozás alkotja, a tagvállalatok 80 százaléka közúti árufuvarozást, 20 százaléka pedig személyszállítást végez, fuvarjaik mintegy 60 százalékát nemzetközi, elsősorban nyugat-európai relációkban teljesítik. A vállalkozások évente átlagosan 580 millió euró értékben vásárolnak üzemanyagot, fizetnek különböző díjakat és vesznek igénybe a fuvarok teljesítéséhez szükséges szolgáltatásokat külföldön.

A közlemény szerint egy 3 járműből álló flottát üzemeltető és jellemzően Ausztriába, Németországba valamint Olaszországba fuvarozó kisvállalkozás, járművenként havi 10 000 kilométer futásteljesítmény mellett, évente járművenként 50 000 eurót, összesen 150 000 eurót, mintegy 46 millió forintot költ üzemanyagra és útdíjakra. Ebből az összegből az UTA számításai szerint, a NiT Hungary és az UTA megállapodása alapján nyújtott kedvezményekkel számolva, mintegy 9000 eurót, vagyis 2 790 000 forintot takaríthat meg a vállalkozás az üzemanyagkártya használatával.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Ipartestületének ügyvezető főtitkára a közleményben kiemelte: a megállapodás legfontosabb eredménye, hogy a magyar fuvarozók az eddigieknél is nagyobb kedvezménnyel üzemelhetnek a számukra legfontosabb 15 európai célországban, javítva ezzel hatékonyságukat és versenyképességüket a közép-kelet európai versenytársaikkal szemben.

Réthy Kinga az UTA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben hangsúlyozta: az UTA üzemanyag- és szervizkártya használatával már eddig is 40 európai országban és több mint 54 ezer elfogadóhelyen fizethettek kedvezményesen a magyar fuvarozók, a most megkötött megállapodásban vállalták, hogy az általános mértéken felüli kedvezményeket biztosítanak a NiT Hungary tagoknak.

Az UTA a személy- és áruszállító vállalkozások részére kibocsátott üzemanyag- és szervizkártyák piacának egyik vezető szereplője, 50 éve biztosít szolgáltatást Európában.

A NiT Hungary 2000-ben alakult közúti fuvarozói szakmai érdekképviseleti és érdekvédelmi szervezet, tagságát túlnyomó részben mikro- és kisvállalkozások alkotják, de a tagságban megtalálhatók a nagyobb járműflottát üzemeltető középvállalkozások is.

  NRGreport
Címkék
#árufuvarozás   #fuvarozás   #NiT Hungary   #UTA  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.