NRGreport
Menü

2 milliárd forintért fejleszt és beruház Veszprémben az E.ON

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. A Veszprémi Üzem területén 2017-ben több mint 252 különböző volumenű fejlesztés várható; villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató. A fejlesztési munkálatok március végén kezdődnek.

A vállalatcsoport Veszprém megyében 6251 km hosszú áram-, és 3170 km gázhálózati vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik – írta közleményében a társaság. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene.

A fejlesztések a földgáz gerincvezetékek cseréjét, közvilágítást érintő beruházásokat, valamint karbantartási munkákat érintenek. A megye teljes területén az áram- és gázhálózat karbantartására és fejlesztésére több mint 2,1 milliárd forintot fordít a társaság az évben.

A beruházások a térség városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg. Az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínálja a legújabb, legmegfelelőbb technológiát, legyen szó közvilágításról, vagy intézmények energetikai megoldásairól.

„Mindig öröm számunkra, amikor újabb fejlesztések kezdődnek Veszprémben. De nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, amikor elindul egy beruházás a városban. Annak érdekében, hogy ezek a beruházások a legkisebb fennakadást okozzák a város életében, a Polgármesteri Hivatal és az E.ON munkatársai összehangoltan, a szükséges munkálatok gyors lebonyolításával végzik el a beruházást, hogy a veszprémiek csak az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg.” – mondta el Brányi Mária, Veszprém megyei jogú város alpolgármestere.

Az első gázhálózati beruházások áprilisban indulnak. Többek között a Munkácsy utcában és a Halle utcában a leágazó vezetékek II. ütemben történő cseréje valósul meg; a Cholnoky utcában, a Jutasi utca – Kopácsy utca kereszteződésénél, valamint a Csaplár utcában a Vár Áruház mögött és az Erzsébet ligetben elzáró-szerelvények cseréjére kerül sor. Ezen munkák mellett Balatonfüreden kiemelt figyelmet fordít a társaság a 2017-es Vizes VB miatt szükséges vezetékkiváltásra (gázvezeték áthelyezése), ami a Zákonyi utcát érinti.

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Veszprémben a Victor Hugó utcában és Hóvirág utcában a meglévő közvilágítási kábelhálózat cseréje valósul meg. A megyében pedig nyolc településen - Borsosgyőr, Tapolcafő, Kéttornyúlak, Marcalgergelyi, Takácsi, Németbánya, Somlószőlős, Vigántpetend - az Önkormányzatokkal közös beruházás keretében végzik a korszerűtlen lámpatestek cseréjét.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni. Az áramszolgáltatás zavartalansága érdekében Veszprémben, több utcában - Juhar utca, Hársfa utca, Kisállomás utca, Móricz Zsigmond utca, Szél utca - kerül sor oszlopcserékre, illetve Litéren a Kossuth utcában végeznek a szakemberek kisfeszültségű hálózat rekonstrukciót.

A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. Ezen felül a forgalmi rend változással, útfelbontással járó beruházásokról, azok megkezdése előtt a sajtón keresztül részletes információt nyújt a legszélesebb körű tájékoztatás érdekében. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.

Forrás: NRGreport