Fenntarthatóság

Új céget alapít a magyar elektromosbusz-gyártó

NRGreport | 2017.03.31. 08:25

A Modulo elektromos buszokról ismert, Mészáros Csaba tulajdonában álló Evopro Holding Zrt.-ből kiválik egy új cég, az Evopro SSC Zrt. „Nagyvállalati struktúra épül” – indokolta a szétválást a Világgazdaságnak Mészáros Csaba.

Külön szolgáltatócégbe szervezik a könyvelést, bérszámfejtést és egyéb adminisztratív feladatokat, a változatlan formában és változatlan tulajdoni struktúra mellett tovább működő társaságban pedig tisztán a holdingba összefogott cégek üzletrészei maradnak.

A legnagyobb tétel 2015 végén az Evopro GmbH részesedése volt, amelyet 8,9 milliárd forinton tartottak nyilván a könyvekben. Az Evoprónál úgy tervezik, hogy május végére befejeződik az átszervezés, és a cégbírósági bejegyzés is megtörténik – írta a Világgazdaság.

A vagyonmérleg-tervezet szerint az Evopro Holding saját tőkéje 8,2 milliárd forint volt tavaly november végén, ebből visz magával 245 milliót a kiválással létrejövő Evopro SSC. Az 5,9 milliárd forint összes kötelezettségállományon hasonló arányban – 5,61 milliárd : 263 millió – osztoznak.

Mindez inkább technikai változásokat jelent a csoportnál, ahol a dolgozókat közelebbről érintő lépésre készülnek. Dolgozói részvényprogramról van szó, de azt még nem döntötte el Mészáros Csaba, hogy a részvények hány százalékát dobja be az akcióba. A jövőbeni teljesítménytől függően, mint mondta, „akár 24 százalékig is elmenne”.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.