Trading

Megvan, mennyi osztalékot javasol az Elmű és az Émász

NRGreport | 2017.04.04. 06:44

Az Elmű tulajdonosainak részvényenként 1500, az Émásznál pedig részvényenként 1400 forintos osztalék kifizetésére tesz javaslatot az igazgatóság a cégek áprilisban esedékes közgyűlésén, ezt a két társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hozta nyilvánosságra.

Az azonos tulajdonosi körhöz tartozó Budapesti Elektromos Művek Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Elmű) és Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (Émász) igazgatósága is április 24-re hívta össze az éves rendes közgyűlést.

Az elfogadásra beterjesztett éves beszámoló szerint az Elmű mérlegfőösszege 2016-ban 278,8 milliárd forint, az eredménykimutatás alapján az adózás utáni eredmény 4,8 milliárd forint, amely az eredménytartalékba kerül.

A javasolt osztalék mértéke a szabad eredménytartalékból felhasznált 9,1 milliárd forint, ami részvényenként 1500 forintnak felel meg.

Az Émász igazgatósága azt indítványozza a közgyűlésnek, hogy a 2016-os éves beszámolót 107 milliárd forint mérlegfőösszeggel fogadja el. Az eredménykimutatás alapján az adózás utáni eredmény 4,3 milliárd forint, amely az eredménytartalékba kerül.

A javasolt osztalék mértéke a szabad eredménytartalékból felhasznált 4,2 milliárd forint, részvényenként 1400 forint – tartalmazza az előterjesztés.

  NRGreport
Címkék
#BÉT   #Elmű   #ÉMÁSZ   #osztalék  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.