Trading

Országos áramszolgáltató indítását tervezi a Nemzeti Közművek

NRGreport | 2017.04.05. 12:25

Országos egyetemes szolgáltatói engedély-kérelmet nyújtott be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz az idei évtől a nemzeti közműszolgáltatási rendszerhez tartozó DÉMÁSZ. Pozitív döntés esetén a Nemzeti Közművek villamosenergia-szolgáltatása még az idén további több mint négy és félmillió fogyasztó számára lesz elérhető országszerte.
 
„A villamosenergia-szolgáltatói tevékenység országos kiterjesztésével meg kívánjuk teremteni a szabad szolgáltató-választás lehetőségét minden az egyetemes szolgáltatás keretében vételező áramfelhasználó számára, azaz a vállalkozások mellett a lakosságnak is. Ezzel a lépéssel megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a fogyasztók egy nemzeti tulajdonú társaságcsoporttól vehessenek igénybe mind a földgáz, mind a villamos energia esetében biztonságos, magas színvonalú szolgáltatást. Folyamatos a fogyasztók érdeklődése amióta a DÉMÁSZ nemzeti tulajdonba került.” – mondta Kóbor György, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója.


 
A MEKH pozitív döntése esetén a DÉMÁSZ országosan 300 helyszínen, a FŐGÁZ-zal közös kirendeltségen fogadja majd az ügyfeleket. A szolgáltató-váltáshoz várhatóan mindössze két dokumentumot kell majd kitölteni, az átlépés folyamata a törvényi előírásoknak megfelelően a legrövidebb időn belül történhet majd meg. Az így létrejövő szinergiák nem csupán a lakossági fogyasztóknak, hanem a KKV-k számára is jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy kézben tarthassák energiaügyeiket.
 
A DÉMÁSZ elosztó társasága 11 milliárdos hálózatfejlesztési beruházásba kezdett februártól, amióta a nemzeti közműszolgáltatás rendszer része lett. A DÉMÁSZ jelenleg az ország dél-keleti részén, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, illetve Pest megye déli részében mintegy 775 ezer fogyasztót lát el villamos energiával. A társaság különös figyelmet fordít az elosztási területén található nagyvárosok fejlődésére és biztonságára, ezért például Kecskeméten, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen és Szegeden a gazdasági fellendülést segítő hálózatbővítések mellett jelentős közvilágítás fejlesztésre és bővítésre is sor kerül az elkövetkezendő években.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.