NRGreport
Menü

Kínában fogy a legtöbb elektromos autó

A kínai elektromosautó-piac nagy fejlődés előtt áll, s ebben fontos szerep lehet a Teslának is. Infografika. 

Két hete látott napvilágot a hír, hogy a kínai Tencent 1,8 milliárd dollárt fizetett a Tesla 5 százalékos tulajdonrészéért. Az ügylet hatására a Tesla papírjainak árfolyama megindult felfelé, ami jól mutatta, hogy a befektetők is elégedetten vették tudomásul egy ekkora kínai vállalat érdeklődését. 

S bár a Tencent a nyílt piacon vásárolta meg a részvényeket, azaz a Tesla pénzforgalmi egyenlegének javításához vajmi kevéssel járult hozzá, arra azért jó, hogy a Tesla hosszú távra is megvesse a lábát a kínai piacon. 

A Statista.com alábbi infografikájából kiderül, hogy a kínai elektromosautó-piac a legnagyobb a világon és további növekedés várható. A Tesla ugyanakkor jelentős mértékben növelné termelését a következő években, s ebben a törekvésében Kínának kiemelkedő szerepe lehet. Új befektetőjével pedig stabilizálhatja pozícióit, az egyelőre még mindig a helyi gyártók által dominált kínai piacon.

Infographic: China Dominates Worldwide Electric Car Sales | Statista You will find more statistics at Statista

Forrás: Statista.com

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »