Vállalatok

Megnyílt a BP szegedi központja

NRGreport | 2017.04.12. 06:11

Elkezdte működését a British Petrol (BP) Szegeden, az olajipari cég új szolgáltatóközpontjának irodaháza a tervek szerint szeptemberre készül el.

A szegedi üzleti szolgáltatóközpontot mintegy 8 milliárd forintos beruházással alakítják ki, amelyből 1,9 milliárd forintot a magyar kormány támogatása fedez.
A BP 2016 őszén jelentette be, hogy Budapest mellett egy másik magyarországi helyszínre, Szegedre is kiterjeszti működését. A cég szegedi szakemberei a város központjában, egy ideiglenes irodában kezdték meg kedden a munkát. Az új irodaház, amelyet az egykori Szegedi Ruhagyár épületének felújításával alakítanak ki, 2017 szeptemberében készül el.
A szolgáltatóközpont a BP európai működését segíti, háttértámogatást nyújtva a pénzügy, könyvelés, beszerzés, adózás, HR, ügyfélszolgálat és tőzsdei kereskedés területén. A szegedi iroda első munkatársai pénzügyi szolgáltatásokat nyújtanak a vállalatnak. A közlemény szerint a cég szegedi csapatának első 25 tagját köszöntötte Jamie Anderson, a BP Global Business Services Europe ügyvezető igazgatója.
A BP – a tervek szerint – 2017 végéig mintegy 270 embert alkalmaz Szegeden. A toborzás már zajlik, a vállalat rugalmas munkakörnyezetet – például távmunkát és részmunkaidős lehetőségeket – és kiváló képzési csomagot biztosít jövendő kollégáinak.
A BP 1991 óta van jelen Magyarországon a Castrol termékcsalád képviseletében. A budapesti üzleti szolgáltató központot 2009-ben alapították. A cég magyarországi alkalmazottainak 85 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagos életkoruk 32 év, a munkatársak több mint fele kettőnél több nyelvet beszél folyékonyan.

  NRGreport
Címkék
#BP   #olajipar  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.