NRGreport
Menü

Hiba miatt visszahívják a Teslák negyedét

Jelentős visszahívást jelentett be a Tesla a rögzítő fékrendszer esetleges meghibásodása miatt. A társaság papírjainak árfolyama esett a hírre.

Összesen 53 ezer autót hív vissza a Tesla, az intézkedés az S és X modelleket érinti – írta a CNBC. A társaság közlése szerint a 2016 február és október között gyártott járműveknél esetlegesen hiba lehet a parkolásnál működő rögzítőfék-rendszerrel . A meghibásodást az egyik beszállító által gyártott alkatrész okozza, a Tesla szerint.

Mivel a társaság 2016 decemberéig összesen 186 ezer autót értékesített globálisan, így a bejelentett visszahívás jelentős, az értékesítés több mint 25%-át érinti.

A Tesla azonban igyekezett megnyugtatni a vásárlókat: nem minden esetben léphet fel hiba, ráadásul biztonsági kockázatot nem jelent az autót használókra. A társaság közölte: nincs tudomásuk egyetlen balesetről vagy sérülésről, ami a hibás alkatrész miatt következett volna be, a visszahívás csupán megelőzés miatt van, és mindössze 45 perc alatt javítható a probléma.

Ennek ellenére a hírre esett a Tesla papírok árfolyama a New York-i értéktőzsdén, és közel 1 százalékos mínuszba került.

Forrás: CNBC