Fenntarthatóság

Nagy károkat okozott az időjárás az elektromos hálózatban

NRGreport | 2017.04.21. 09:27

Nemcsak a Mátrában, hanem a bükki területeken is nagy károkat okozott az áramszolgáltató hálózati rendszerében a rendkívüli időjárás. Répáshután egyelőre aggregátorról sem jutnak áramhoz a helybeliek.

Az áramszolgáltató folyamatosan végzi a helyreállítást és a károk felmérését – közölte Boross Norbert, a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. kommunikációs igazgatóságának vezetője pénteken.

Elmondta: Pest megyében már nincs baj, az Északi-középhegységben annál inkább. A Mátrában a hibaelhárítást pénteken tudták megkezdeni, remélik, hogy estére minden lakott ingatlanban helyreáll az áramszolgáltatás.

A kommunikációs igazgató közölte: jelenleg is helikopteres felmérés folyik. Különösen a bükki falu, Répáshuta környékén óriásiak a károk. A terület egyelőre megközelíthetetlen, még aggregátort sem tudtak felvinni oda. Több száz ember lehet áram nélkül.

Az áramszolgáltatás a Felső-Mátrában jelenleg negyvenhét fogyasztási helyen szünetel – mondta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Tankóné Antal Erika az MTI-nek. Jelezte, a folyamatos fakidőlések és ágleszakadások miatt ez a szám növekedhet, továbbra is áramkimaradásokra lehet számítani.

A szóvivő közölte, a 24-es főúton elrendelt lezárást előreláthatólag péntek délután 2 órakor feloldják. A Felső-Mátrában lévő szállóvendégeknek 10 órakor és 13 órakor lehetőséget biztosítottak, illetve biztosítanak arra, hogy a forgalom elől elzárt útszakaszokon keresztül gépjárművükkel elhagyják a szálláshelyüket a 24-es főút irányába.

A mátraházi Mátra Gyógyintézet főigazgató főorvosa, Urbán László az MTI-nek elmondta, hogy miután járhatóvá tették a 24-es főutat Mátraházáig, ismét tudnak betegeket fogadni. A betegellátás áramhiány, de más okokból sem volt veszélyben egy pillanatig sem – szögezte le a főigazgató, jelezve: aggregátorral nyernek most is elektromos energiát, a vezetékes ellátást hétfőre ígérte a szolgáltató.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.