Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Zöld díjat nyert a Scania

NRGreport | 2017.04.21. 12:40

A Scania új generációs R 450 Highline tehergépkocsijának ítélte oda a rangos 2017-es Zöld Tehergépkocsi díjat Németországban a VerkehrsRundschau és a Trucker vezető szaklap.

Ez annak az eredménye, hogy a Scania R 450 kiváló üzemanyag-fogyasztást ért el a VerkehrsRundschau és a Trucker közúti összehasonlító tesztjén. Az értékek önmagukért beszélnek: 23,7 liter/100 kilométeres átlagfogyasztás – áll a társaság közleményében.

„A fenntarthatóság, legyen szó alternatív üzemanyagokról vagy üzemanyag-hatékony dízeljárművekről, kulcsfontosságú kérdés a Scaniának és az ügyfeleinek” – mondta Peter Hornig, a Scania Deutschland Österreich ügyvezető igazgatója. „Az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével egyszerre mérsékeljük a CO2-kibocsátást és a költségeket. Ezáltal a fenntarthatóság és a nyereségesség kéz a kézben járnak.”

A VerkehrsRundschau és a Trucker tesztjén a Scania három konkurens márkájú nyerges vontatóval mérkőzött meg, 40 tonna legnagyobb szerelvényössztömeggel. „Végül a svéd gyártó bebizonyította, hogy mekkora értéket nyújt a járművezetőknek” – írták a magazinok.

„A Scania R 450 a nyereségesség terén is felülmúlhatatlan volt. Nem csoda tehát, hogy a korona idén Svédországba vándorolt.” A Scania 2016 őszén mutatta be új generációs teherautóit, amelyek azóta számos európai média összehasonlító tesztjén győzelmet arattak.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.