NRGreport
Menü

Ismét Oroszország Kína elsőszámú olajbeszállítója

Az OPEC egyeztetések hatására átrendeződött Kína legnagyobb olajexportőreinek sorrendje.

Márciusban Kína napi 34.38 millió hordó nyersolajat importált Oroszországból, ami 9,3 százalékkal haladta meg a februári átlagot. Ennek eredményeképpen Oroszország ismét Kína top olajbeszállítója megelőzve Angolát, amely most a második legnagyobb külföldi beszállító – írja az Oilprice.com. Szaúd-Arábia a harmadik helyre esett vissza márciusban, miután nagyobb mértékben korlátozta kitermelését, mint ahogy a novemberi OPEC-egyezmény szerint elvárható lett volna.

Mindeközben az OPEC a kitermeléskorlátozás meghosszabbításáról egyeztet, mivel az árak nem az elvártak szerint reagáltak, s további erősödére lenne szükség. A WTI ismét ötven dollár környékén van, a Brent típusú olaj ára valamivel magasabb. A kereskedői bizonytalanságot azon hírek táplálják, melyek szerint a globális olajkészletek az OPEC erőfeszítései ellenére még mindig rekordközeli szinten vannak. A készletek az idei első negyedévben növekedtek, s a Reuters értesülései szerint az orosz olajkitermelés harmincéves csúcsra emelkedhet idén, ha az egyezményt nem sikerül meghosszabbítani.  

Forrás: oilprice.com

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »