Fenntarthatóság

Együttműködik a FŐGÁZ és a Zsigmond Király Egyetem

NRGreport | 2017.05.02. 06:41

A Nemzeti Közművekhez tartozó FŐGÁZ április 28-án a „Versenyképesség 2017” konferencián együttműködési megállapodást írt alá a Zsigmond Király Egyetemmel (ZSKE) annak érdekében, hogy szakmailag támogassa a fiatal egyetemistákat.

A FŐGÁZ számára fontos, hogy a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójaként a szakmai tudással rendelkező, elkötelezett fiatalokat segítse pályájuk kezdetén, hiszen ők fogják meghatározni a FŐGÁZ további 160 évét.

2016. október 1-je óta a Nemzeti Közművekhez tartozó FŐGÁZ már 3,4 millió fogyasztó ellátásbiztonságáért felel, amely egyúttal azt is jelenti, hogy a társaságnak minél inkább igazodnia kell a változó fogyasztói elvárásokhoz, a FŐGÁZ-nak nem haladnia kell a modern korral, hanem élenjáróként vezetni be a legújabb kényelmi megoldásokat. A FŐGÁZ középtávú stratégiájában az egyik legfontosabb irányelv a digitalizáció, vagyis az, hogy a FŐGÁZ-on belül és a fogyasztók számára minél több ügyintézési folyamatot a rendelkezésre álló modern eszközökkel költséghatékonnyá és kényelmessé alakítson a vállalat.

„Az egész ország számára minőségi szolgáltatást biztosítani korszakalkotó feladat, amelyben számítunk azoknak a friss diplomásoknak a munkaerejére és friss szemléletére, akik egy stabil, de dinamikusan növekvő cégnél szeretnének dolgozni, vagy itt szeretnék végezni szakmai gyakorlatukat ezzel is megalapozva gyakorlati szakmai tudásukat és karrierjüket. Erre a Zsigmond Király Egyetemmel való együttműködési megállapodás jó lehetőséget ad. ”– mondta Králik Gábor, a FŐGÁZ Zrt. vezérigazgatója.

A FŐGÁZ és a ZSKE kölcsönösen együttműködnek az egyetemi hallgatók szakmai fejlődése, szakmai gyakorlatának biztosítása, illetve elhelyezkedési esélyeinek növelése érdekében. Az egyetem által meghirdetett „Versenyképesség 2017” konferencia 2017. április 28-ikán a ZSKE-n 09:00-kor kezdődik, az előadások sorát Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter fogja megnyitni. Králik Gábor, a FŐGÁZ Zrt. vezérigazgatója „Digitalizáció a közműszektorban”, Koncz Péter, a FŐGÁZ Zrt. működésfejlesztési igazgatója pedig „Szolgáltatói versenyképesség” témában ad elő az eseményen.  A konferencián való részvétel ingyenes, további információ ezen a linken található.

A nemzeti közműszolgáltatás részeként működő FŐGÁZ Zrt. évek óta kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek gondozására és az egyetemekkel, főiskolákkal való kölcsönösen pozitív együttműködésre, amelyet a továbbiakban is folytatni kíván. A FŐGÁZ Zrt. az elkövetkező időszakban jelentős működésfejlesztést eszközöl a felhőtechnológia bevezetésével, amellyel a társaság HR folyamatai innovatív és gazdaságos módon tudnak tovább működni. Ezen kívül nagy hangsúlyt fektetve a vonzóbb munkahelyi kultúra kialakítására és a komplex értékelés bevezetésére is, amelyben a tehetséges munkatársakat jobban tudja motiválni és megtartani. A FŐGÁZ ezen kívül megújítja az olyan stratégiai HR területeket is, mint az oktatás, a tehetséggondozás, az utódlástervezés, ezzel megkönnyítik a fiatalok alkalmazását és beilleszkedését.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.