Vállalatok

Rákaptak a magyarok a használt CNG-autókra

NRGreport | 2017.05.03. 11:48

Nő a használt CNG-autóbehozatal mértéke, a CNG-töltőállomásokat üzemeltető BGW Kft. tapasztalatai szerint. Ez egyrészt a bővülő kúthálózatnak, valamint a gazdaságos üzemeltetési lehetőségeknek köszönhető – hangzott el a BGW Kft. legújabb CNG-kútjának átadásán, Keszthelyen.

A BGW ügyfelei egy autóvásárlást ösztönző üzemanyag-kedvezmény programnak köszönhetően március végéig 16 darab használt CNG-üzemű járművet vásároltak. A cég által indított programban minden olyan járműtulajdonos 300 ezer forint értékű üzemanyag kedvezményben részesülhet, ha használt vagy új CNG-járművet helyez forgalomba. A hazai tulajdonosok főleg Németországból hoztak be 3-6 éves autókat. „A preferált típusok között található az Opel Zafira, a Volkswagen Touran, de akadnak olyanok is, akik Mercedes-Benz E-osztályt helyeztek forgalomba idehaza” – jegyezte meg Zsandarova Krisztina, a BGW Kft. kereskedelmi vezetője.

Tavaly összesen 295 darab használt CNG-üzemű személyautót vásároltak Magyarországon. Ezek többsége CNG/benzin, illetve CNG/dízel üzemű volt. A legnépszerűbb használt CNG-típusok között található a Fiat Multipla, a Volkswagen Caddy, a Volkswagen Touran, valamint a Passat. A trendekből azonban egyértelműen kiolvasható, hogy egyre többször választanak a vásárlók itthon prémium kategóriás CNG-autót. A Mercedes-Benz E-osztályból például csak tavaly 16 darabot helyeztek forgalomba. Ezen kívül érkezett még az országba Audi A3-as,A4-es, A6-os, Q7-es, valamint Jaguar X-type, Mini, BMW X3-as is.

Az új CNG-üzemű személyautókat és kishaszonjárműveket illetően azonban már nem ilyen kedvező a helyzet, bár szerény növekedés itt is kimutatható. Míg 2015-ben nyolc darab új CNG-autót vásároltak idehaza, addig egy évvel később már 18 darabot. Kishaszonjárműből pedig tavaly 11 darabot vettek. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.