NRGreport
Menü

Felrobbant egy olajfeldolgozó Spanyolországban

Tűz ütött ki és robbanás történt egy hulladékfeldolgozó üzemben a Madridtól dél-keletre található Arganda del Reyben csütörtökön.

A helyi mentőszolgálat szerint összesen harmincan sérültek meg, hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A sérültek közül tíz embert kellett kórházba szállítani.

A szemtanúk két robbanásról is beszámoltak, amelyek néhány környező épületben is kárt tettek; ablakok törtek be, tetők rongálódtak meg.

A hatóságok elővigyázatosságból kiürítették az üzem 500 méteres körzetét, így öt oktatási intézményből hazaküldték a diákokat.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a robbanások oka egyelőre ismeretlen, annyit közöltek, hogy egy olajat újrahasznosító részlegben keletkezett a tűz, majd itt következtek be a robbanások is.

A spanyol sajtó szerint az ipari hulladékok begyűjtésével, raktározásával és feldolgozásával foglalkozó Requimsa nevű cég üzemcsarnokáról van szó.

A vállalat veszélyes hulladékokkal is dolgozik, de az első környezetvédelmi mérések azt mutatták, hogy nem került mérgező anyag a levegőbe.

A spanyol sajtó felidézte, hogy négy évvel ezelőtt volt már egy tűzeset ugyanezen a 10 ezer négyzetméteres telephelyen.

Forrás: MTI

NR címlapCímlap

Még több cikk »