Fenntarthatóság

Üzleti hallgatókat versenyezetett az ENKSZ

NRGreport | 2017.05.05. 12:55

A negyedik alkalommal megrendezett esemény célja az volt, hogy valós üzleti problémák elé állítsa a legtehetségesebb üzleti hallgatókat.

A Nemzeti Közművek a hozzá tartozó társaságokon keresztül közel 4,2 millió lakossági földgáz-és áramfogyasztó ellátásbiztonságát és színvonalas kiszolgálását biztosítja. Az ENKSZ számára fontos, hogy a „jövő energetikai munkáltatójává” váljon és segítse az utánpótlás nevelést, ezért idén az ENKSZ, a Case Solvers és a Vialto Consulting közös szervezésében megrendezték az Év Esetoldója Verseny döntőjét, ahol az idei esettanulmány versenyszezon legtehetségesebb 12 esetoldója mérkőzött meg egymással, és keresett választ az ENKSZ üzleti kihívásaira. Megoldásaikat és a prezentációkat felsővezetői zsűri értékelte.

Az immáron negyedik alkalommal megrendezett esemény célja az volt, hogy valós üzleti problémák elé állítsa a legtehetségesebb üzleti hallgatókat. A versenyen nem csak saját ismereteiket és tapasztalataikat bővíthették, hanem az ország legjobbjaival mérhették össze tudásukat.

„Nagy örömmel vettünk részt egy olyan eseménysorozat mindent eldöntő utolsó állomásán, ahol olyan üzleti hallgatók megoldásait, gondolatait, friss életszemléleteit hallgathattuk, akik már az egyetemi pályájuk elején tudatosan képzik önmagukat, előadásokon, tréningeken vesznek részt, hogy fejlesszék a munkaerő piacon elvárt készségeiket és képességeiket. Több mint négymillió fogyasztó ellátásbiztonságáért vagyunk felelősek, ezért számunkra elengedhetetlen a magas szintű szakértelem, problémamegoldó készség és az újításokra és új ötletekre nyitott szellemiség, attitűd. A jelenleg egyetemen tanulók és a friss diplomások jelentik többek között az ENKSZ jövőbeni munkavállalóit is, ezért érdeklődve kísértük szemmel azt, hogy hogyan állnak egy eset megoldásához az új üzletágaink kialakításával foglalkozó témában.” – mondta Kóbor György, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az esemény szervezői kiemelt hangsúlyt helyeztek a diákok és a fiatal munkavállalók képzésére. Ahogy változnak a munkaerő piaci feltételek, úgy jelennek meg új munkakörök és állások, úgy szükséges a munkáltatóknak is reagálni a képzési és fejlesztési technikákra a felsőoktatásban és a vállalaton belül egyaránt.

  NRGreport
Címkék
#energetika   #ENKSZ   #verseny  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.