Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Budapest idén is csatlakozik az Európai mobilitási héthez

NRGreport | 2017.05.10. 10:16

Budapest az idén is csatlakozik az Európai mobilitási héthez, amelynek központi eseményeként tartják az autómentes napot – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A csatlakozásról egyhangúlag döntött a testület.

A döntés értelmében idén immár tizenhatodik éve rendezhetik meg az Európai mobilitási hetet és annak központi eseményeként az Európai autómentes napot, amely az Európai Unió környezetügyi főbiztosa, a magyar minisztériumok, nemzetközi szakmai szövetségek és hazai civil szervezetek támogatását egyaránt élvező összeurópai kezdeményezés.

Az eseményt minden év szeptember 16. és 22. között rendezik meg. A kampány célja, hogy bátorítsa a tagállamok helyi hatóságait, hogy vezessenek be és népszerűsítsenek fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felhívják a lakosság figyelmét a közlekedés alternatíváira.

Az Európai mobilitási hét keretében a BKK Zrt. felhívja a figyelmet a már rendelkezésre álló alternatívákra, bemutatja az elmúlt egy év eredményeit és a jövőre vonatkozó terveket, elképzeléseket, a rendezvénysorozattal felhívja a lakosság figyelmét a levegőtisztaság fontosságára.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.