Fenntarthatóság

Teljesen kizöldül a Tesco

NRGreport | 2017.05.15. 13:40

A Tesco bejelentette, hogy 2030-ra teljes egészében megújuló energiaforrásból származó elektromos áramot használ majd áruházaiban – írja a CNBC.

A brit áruházlánc klímaváltozásért és fenntartható mezőgazdaságért felelős vezetője, Kené Umeasiegbu egy hétfői blogbejegyzésben azt írta, hogy a vállalat dolgozói és vásárlói is elkötelezettek amellett, hogy kivegyék részüket a bolygó védelméből. 

A Tesco az elmúlt években is sokat tett a fenntartható működés érdekében. 2007 óta több mint 700 millió fontot fordítottak az energiafelhasználás korszerűsítésére és a hűtési berendezések hatékonyságának növelésére. Ezen törekvések hatására a cég évente 200 millió fontot spórolt meg az energiaszámlákon. 

A 2030-ra esedékes teljes átállás mellett egy közbülső vállalást is tette a Tesco, miszerint 2020-ra már a megvásárolt elektromos áram 65 százaléka származik majd megújulókból. Az Egyesült Királyságban és Írországban működő áruházak ráadásul már idén is teljes mértékben átállnak a megújulókra – írja a CNBC

  NRGreport
Címkék
#megújuló energia   #Tesco  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.