NRGreport
Menü

Elektromos autók: érvek és ellenérvek - infografika

Az alacsony üzembentartási költségek és a környezetvédelmi szempontok miatt vennének elektromos autót az amerikaiak. Az ellenérvek között első helyen a töltőállomások alacsony száma és a rövid hatótávolság szerepel egy felmérés szerint. 

Az alacsony üzemanyagárak ellenére, egy az Amerikai Automobil Szövetség (AAA) által készített felmérés szerint nő az érdeklődés az elektromos autók iránt az Egyesült Államokban. Az AAA kutatása szerint a megkérdezett felnőttek körében 15 százalék nyilatkozott úgy, hogy szívesen vásárolna tisztán elektromos meghajtású autót, a válaszadók 32 százaléka pedig megfontolná, hogy következő autóvásárlása alkalmával hibrid kocsit vesz. 

A Statista.com alábbi infografikájában az elektromos autók melletti és az ezek ellen szóló érveket követheti nyomom. Az elektromos autót pártolók legtöbbje a környezetvédelmi megfontolások miatt venne ilyen járművet, de fontos szempont a hosszabb távú alacsony üzembentartási költség és a telekocsi sáv használatának lehetősége is. 

Az ellenérvek között első helyen a töltőállomások alacsony száma, az egy töltéssel megtehető viszonylag rövid táv és a magas fogyasztói ár szerepel. 2016-ban az Egyesült Államokban az eladott autók csupán 0,9 százaléka volt tisztán elektromos meghajtású. 

Infographic: The Pros and Cons of Driving Electric  | Statista You will find more statistics at Statista

Forrás: Statista.com