Fenntarthatóság

Hatalmas akkumulátorgyárat épít a Mercedes

NRGreport | 2017.05.23. 07:14

A világ vezető luxusautó-gyártója 500 millió eurót fektet be annak érdekében, hogy a jövőben saját maga állíthassa elő azokat az akkumulátorokat, amelyeket az elektromos autóiba építhet.

A Kamenzben – Berlintől mintegy 130 kilométerre található – megvalósuló beruházás nagyon fontos része annak a 10 milliárd eurós stratégiának, amelynek köszönhetően a németek vezető szerephez kívánnak jutni az elektromos autózás területén, és amelynek keretében 10 új elektromos autót akarnak piacra dobni 2022-ig. Az új üzemben a tervek szerint 2018 közepén már megindulhat a termelés – írta a Portfolio.hu.

Az 500 millió euróból megvalósuló beruházás a tervek szerint fontos szerepet játszik majd abban, hogy a német luxusautó-gyártó vezető szerephez jusson az elektromos autózás területén.

A várakozások szerint a globális akkumulátortermelés érdemben növekedhet a következő években, a teljes kapacitás elérheti a 278 gigawattórát 2021-re, míg jelenleg ez az érték csupán 103 gigawattóra.

A tömegtermelés jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy érdemben csökkentjen – a várakozások szerint durván 43 százalékkal – az akkumulátorok gyártási költsége. Ez pedig azt eredményezheti, hogy a gyártóknak módjukban állhat az elektromos autóik árát is csökkenteni, a vásárlók pedig egyre olcsóbban juthatnak hozzá a jövőben az elektromos autókhoz, amelyek már sokkal nagyobb hatótávolság megtételére lesznek képesek.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.