NRGreport
Menü

Meglepetést ígér az OMV-vezér

Stabilnak és pozitívnak értékelte az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat üzleti teljesítményét 2017 második negyedévének eddig eltelt hónapjaiban Rainer Seele vezérigazgató, aki úgy vélte, az OMV-nél tapasztalható fejlődés folytatódni fog.

Rainer Seele szerint a következő időszakban a vállalat jelentős projekt(ek) indulását jelentheti be a downstream üzletág területén. Elmondta: a társaság a kedvező folyamatok mellett mérlegeli azt, hogy milyen módon hozhatja egyensúlyba kutatás-termelési üzletágának bővülését a finomítás és kereskedelem üzletág új bővülési lehetőségeivel.

A társaság mindezt Abu-Dzabira is tekintettel teszi, hiszen az OMV második legnagyobb tulajdonosa az abu-dzabi IPIC (International Petroleum Investment Company), amely 24,9 százalékos részesedéssel rendelkezik az osztrák olajtársaságban – írta a Portfolio.hu.

Az OMV májusban kötött közös szándéknyilatkozatot az ADNOC abu-dzabi állami olajvállalattal lehetséges jövőbeni finomítás-kereskedelemi projektek indításáról, elsősorban a magas árréssel bíró termékek területén.

Bár az erre vonatkozó konkrét döntések természetesen bizonyos időbe telnek, sok türelmet ezzel együtt nem kérek, és még az idei évben bejelenthetek egy meglepetést - fogalmazott Seele a Reuters beszámolója szerint

A társaság az idei első negyedévről a vártnál kedvezőbb eredményeket közölt, amelynek hatására az OMV-részvények árfolyama májusban kilencéves csúcsra, 50 euró fölé erősödött, mielőtt az előző héten lefelé korrigált volna.

Forrás: Portfolio.hu, Reuters