Infografika

Ezek az amerikai városok szállnak szembe Trumppal

NRGreport | 2017.06.08. 12:54

Több száz amerikai város, eddig kilenc állam, egyetemek, nagyvállalatok és befektetők is csatlakoztak a We Are Still In nevű koalícióhoz, amely változatlanul tartja magát a Párizsi Klímaegyezményben vállaltakhoz. Az alábbi infografikán a csatlakozók láthatók. 

Egy héttel a Párizsi Klímaegyezményből felmondásáról szóló elnöki döntés után több amerikai város vezetése is közölte, hogy folytatják a klímaváltozás elleni küzdelmet. A hét elejéig összesen 1219 kormányzó, polgármester, cégvezető, befektető vagy egyetem és főiskola csatlakozott a "Wa Are Still In" (Mi még benne vagyunk) nevű klímakoalícióhoz. A szerveződés célja, hogy összehangolják a Donald Trump bejelentése nyomán előttük álló, a klímavédelemmel kapcsolatos feladatokat. 

A koalícióhoz olyan nagyvárosok csatlakoztak mint Pittsburgh, Boston, Chicago, Los Angeles, New York és San Francisco, de aláírta a nyilatkozatot Kalifornia, Connecticut, Észak-Karolina, Oregon, New York, Rhode Island, Virginia, Washington és Hawaii is. Utóbbi államban már két törvényt is hoztak, amellyel a Párizsi Klímaegyezmény melletti kiállást erősítik. 

Az aláíró városok és államok 120 millió embert képviselnek, amik mintegy 6,2 billió dollárral járulnak hozzá az amerikai gazdasághoz. A koalícióhoz a városokon és az államokon kívül 183 főiskola és egyetem, valamint 902 befektető és vállalkozás is csatlakozott, köztük olyan cégóriáok, mint az Apple, a Google, a Microsoft, vagy a Nike. 

A Statista.com alábbi infografikáján a klímavédelem és a Párizsi Klímaegyezmény célkitűzéséért változatlanul kiálló amerikai városok és államok láthatók.  

Infographic: The Cities & States Challenging Trump On Climate  | Statista You will find more statistics at Statista

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.