Fenntarthatóság

Szijjártó: kezdődjenek tárgyalások az USA-val a párizsi klímamegállapodásról

NRGreport | 2017.06.15. 14:00

Magyarország határozottan szorgalmazza, hogy az amerikai elnök folyamatos kritizálása és támadása helyett a nemzetközi közösség kezdjen tárgyalásokat az Egyesült Államokkal arról, milyen kötelezettségek mentén lenne hajlandó legalább részben részt venni a párizsi klímamegállapodásban – közölte csütörtökön az MTI-vel telefonon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető ezt az álláspontot fejti ki az Európai Unió Sarkköri Konferenciáján, amely csütörtök délután kezdődik a finnországi Oulu városában.

Szijjártó Péter kifejtette, hogy egy "adottságként" kell felfogni Donald Trump amerikai elnök bejelentését, hogy országa kilép a párizsi klímaegyezményből

"Hiába a kritikaáradat, az Egyesült Államok elnöke nem fogja visszavonni ezt a döntését. Most már pragmatikusan és realistán kell hozzáállnunk ehhez, és azt a kérdést kell feltennünk, hogy a jelenlegi körülmények között hogyan lehet elérni a legjobb eredményt a párizsi klímamegállapodás vonatkozásában" – mondta Szijjártó Péter, aki szerint meg kell indítani a tárgyalásokat az amerikai kötelezettségekről.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.