Trading

Rangos nemzetközi elismerés a MOL-csoportnak

NRGreport | 2017.06.30. 06:22

A MOL-csoport saját fejlesztésű pénzügyi kommunikációs szolgáltatása nyerte 2017-ben a Legjobb SWIFT-megoldás különdíjat. A MOLSWIFT projektért járó elismerést az Adam Smith Awards londoni díjátadóján vehették át a magyar energetikai vállalat képviselői.
 
Az Adam Smith-díjjal minden évben a leghatékonyabb vállalati treasury megoldásokat ismerik el. A MOL-csoport a legszigorúbb banki előírásoknak megfelelő, hazai fejlesztésű üzenetküldő szolgáltatásával és szoftverével vett részt a rangos nemzetközi megmérettetésen. A MOLSWIFT projekt harminc ország 211 pályázatával versengve szerezte meg a legjobb SWIFT-megoldásnak járó elismerést.
 
„Nagyon büszkék vagyunk a díjra, hiszen ez csapatmunkánk sikerét igazolja. Egyúttal bizonyíték arra is, hogy saját kialakítású technológiájával a MOL-csoport a treasury megoldások zászlóvivői közé lépett. A projekt keretében számos, Magyarországon és a régióban aktív bankkal közösen alakítottuk ki azt a szolgáltatási keretrendszert, amely más magyar vállalatok számára is lehetővé teszi a SWIFT rendszerhez való csatlakozást” – fogalmazott Ortutay Zsuzsanna, a MOL-csoport treasury vezetője.
 
A MOL Magyarország első nem pénzügyi nagyvállalata, amely saját fejlesztésű SWIFT-megoldással támogatja treasury tevékenységét. A Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) jellemzően bankközi üzenetforgalom (tranzakciók teljesítése, egymás közötti elszámolás) lebonyolítására használt, biztonságos és kódolt adatforgalmú kommunikációs rendszer, amely nagyfokú automatizálást és rövidebb ügyintézést tesz lehetővé.
 
A legkorszerűbb technológiát képviselő, Londonban díjazott fejlesztéssel a MOL saját és leányvállalatai igényeihez maradéktalanul igazodó, a legmagasabb biztonsági követelményeket is kielégítő megoldást honosított meg. A MOLSWIFT a cégcsoport mintegy félszáz leányvállalatának mindennapos banki pénzügyi műveleteit, illetve azok ellenőrzését teszi átláthatóbbá, biztonságosabbá és hatékonyabbá. Ezt megelőzően a vállalatcsoport mintegy 25-féle elektronikus banki terminál segítségével bonyolította átutalásait. A fejlesztéssel a MOL-csoport felzárkózott a SWIFT-megoldások úttörőinek csapatához, és egyúttal megnyitotta a lehetőséget más magyar vállalatok előtt is a piacon elérhető legmodernebb utalási formátum alkalmazására.
 
A MOLSWIFT projekt több szempontból is illeszkedik a cégcsoport 2016 októberében elfogadott, az innovációra és új üzleti irányok megragadására hangsúlyt fektető hosszú távú stratégiához. Az új megoldás ugyanis hozzájárul a MOL 2030 azon vállalásaihoz, amelyek a pénzügyi fegyelem erősítésére, a pénzügyi folyamatok hatékonyabbá tételére vonatkoznak. Az innovatív fejlődés ráadásul a fiatal munkavállalók körében is vonzóbbá teheti a MOL-csoportot.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.