NRGreport
Menü

A Veolia az ARW Magyarország Kft.-ben

Az ARW Magyarország Hulladékkezelő és Hasznosító Kft. többségi tulajdonrésze a Veolia Magyarország csoport tulajdonába került - közölte a Veolia.

A Gazdasági Versenyhivatal által is jóváhagyott tranzakció szervesen illeszkedik a Veolia stratégiájába: az energetika és a víziközmű ágazat után immár a hulladékgazdálkodási szektorban is jelen van a vállalat Magyarországon.
    
Az ügylet új távlatokat nyit az ARW számára, a Veolia tulajdonosi megjelenésével a beruházások finanszírozása még biztosabbá válik, valamint a társaság a jövőben hozzáférhet a Veolia hulladékgazdálkodás területén szerzett nemzetközi tapasztalataihoz, illetve technológiáihoz - mondta Rudolf Wiedner, a vállalkozás tulajdonosa és ügyvezetője.
    
A Dunántúlon négy korszerű hulladékkezelő üzemet működtető, évente mintegy 10 milliárd forintos forgalmat generáló és 187 főt foglalkoztató ARW holding a magyarországi környezetvédelmi ipar legfontosabb szereplői közé tartozik. A cégcsoport fő profilja a műanyag, az üveg és a fém csomagolási hulladékok anyagában történő újrahasznosítása.
    
A közlemény szerint az ARW Magyarország tagvállalatainak mindennapi tevékenységében nem jelent közvetlen változást a Veolia tulajdonszerzése, a tranzakció semmilyen formában nem érinti a fennálló szerződéses kapcsolatokat. Emellett az operatív irányítást továbbra is a korábbi főtulajdonos, a 49 százaléknyi tulajdonrészt megtartó Rudolf Wiedner fogja ellátni.
    
A Veolia több mint 20 éve van jelen Magyarországon, az energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. A portfóliójába tartozó társaságok környezet- és költségtudatos módon üzemeltetnek ivóvíz- és szennyvízkezelő műveket, valamint több mint 8000 kilométer hosszúságú csőhálózatot. Összességében több mint 2,1 millió magyarországi lakos kiszolgálásáról gondoskodnak, és mintegy 1600 főt foglalkoztatnak. A csoport árbevétele 2016-ban megközelítette az 50 milliárd forintot.

Forrás: MTI