Címlap

Kicsit rontottak Katar besorolásán

NRGreport | 2017.07.05. 09:30

Maradt az adósbesorolási osztályzat, de romlott a kilátás.

A Moody’s felülvizsgálta Katar adósbesorolását. A hitelminősítő nem változtatott osztályzatán, így az ország maradt Aa3 minősítésű, azonban a kilátást stabilról negatívra módosította. A döntést azzal indokolták, hogy nem várnak gyors megoldást a szomszédállamokkal való konfliktusa kapcsán.

Mint emlékezetes, négy arab ország még június 5-én döntött embargó bevezetéséről Katarral szemben, arra hivatkozva, hogy Doha támogatja a terrorizmust, és destabilizálja a térséget. Katar, amely csak Szaúd-Arábiával határos szárazföldön, viszautasította a vádakat, indokolatlannak és alaptalannak nevezve azokat.

Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyiptom 10 napot adtak Katarnak, hogy eleget tegyen 13 pontos követeléseiknek, melyek között szerepel az Al Jazeera médiatársaság leállítása, az Iránnal való diplomáciai kapcsolatok mérséklése, a török katonai bázis fejlesztésének befejezése. Azt is elvárják Katartól, hogy szüntesse meg kapcsolatait a terrorista szervezetekkel, ne avatkozzon be a négy ország belügyeibe, és hagyjon fel azzal a gyakorlattal, hogy állampolgárságot ad az említett négy ország polgárainak.

  NRGreport
Címkék
#adósság   #Katar  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.