NRGreport
Menü

Van még mit behoznia a Teslának - infografika

Hiába a nagy médiafigyelem és az ígéretes jövő, a Tesla fényévekkel elmarad a nagy autógyártóktól. 

Idén először előzte meg a Tesla piaci értéket tekintve a három nagy autóipari céget, a General Motors-t, a Fordot és a Fiat Chryslert. Amint az a Statista.com alábbi infografikáján is látszik, a magasabb piaci érték nem a vállalat pillanatnyi méretét, vagy teljesítményét, sokkal inkább azokat a várakozásokat tükrözi, amelyek a cég jövőjéről szólnak. 

2017 első hat hónapjában a Tesla összesen 47 100 autót szállított le vásárlóinak világszerte. S bár ez a szám több mint 60 százalékos növekedést jelent a tavalyi első félévhez képest, fényévekre van a Nagy Hármas számaitól. 

A Tesla jelenlegi legnagyobb problémája, hogy valamiképpen felpörgesse a gyártást. A várva várt és nagy tömegek számára is elérhető Model 3 gyártása a tervek szerint a hét folyamán elindul és az első 30 autót július 28-ig kapják meg a szerencsés, és korán foglaló vásárlók. Elon Musk, a Tesla vezére korábban azt mondta, hogy a decemberre a Model 3 gyártása elérheti a havi 20 ezret. Ez nagy lépés lenne a vállalat azon célja felé, hogy 2018-ban elérje az évi 500 ezres gyártási számot.

Infographic: How Tesla's Vehicle Deliveries Measure Up With the Big 3 | Statista You will find more statistics at Statista

Forrás: Statista.com